Vision - Sammen skaber vi det bedste sted

SAMMEN SKABER VI DET BEDSTE STED

Vi vil være det sted, omverdenen kigger til for at blive inspireret, fordi vi har skabt det moderne, bæredygtige liv på landet. Et liv, hvor vi både kan udfolde os og finde ro. Vi har med vores stærke fællesskaber, smukke natur og stolte kulturarv noget helt særligt at byde på. Et liv med en anden balance, vi tror på, hører fremtiden til.

Højskoleånden ligger dybt i os. Med omtanke for hinanden og den verden, vi er en del af, dyrker og værner vi allerede om vores stærke fællesskaber. Vi tror på, at vi sammen kan skabe det bedste sted at leve. Et sted, hvor vi får ting til at gro. Hvor vi hylder alle livets faser og gør en dyd ud af at hjælpe hinanden og skabe bånd på tværs af generationer. Vi vil skabe de bedste rammer for, at vi hver især kan leve lige nøjagtig det liv, vi drømmer om. Vi vil udvikle vores byer og lokalsamfund, så de passer til moderne livsformer og fremtidens børnefamilier. Og vi vil invitere flere med. Uanset om du bor i en af vores attraktive forstæder tæt på storbyen og med naturen i baghaven, i højskolelandet på Midtfyn eller midt i den smukke natur på Faaborg-egnen, vil du mærke, at vi er bundet sammen af nærvær, initiativ og nysgerrighed.

Vi har noget af Danmarks skønneste natur. Det skal flere have glæde af. Derfor vil vi gøre det endnu lettere at udfolde sig i naturen. At dyrke den og leve af den. Vi ønsker at dele vores natur med resten af Danmark. Derfor inviterer vi til friluftsaktiviteter i Det Sydfynske Øhav, i bakkerne og på øerne og giver smagsprøver på alt det gode, vi kan. Vi vil være kendt for vores natur, vores kvalitetsrige råvarer og det gode liv, vi skaber sammen.

Den verdenskendte komponist Carl Nielsen er født i Sortelung i Nr. Lyndelse, og lyset og vandet i syd trak de fynske malere til for over 100 år siden. Vores stolte kulturarv giver os stadig oplevelser og er med til at præge det liv, vi lever. Det vil vi give videre til vores børn, der skal lære kulturen og naturen at kende. De skal have udsyn, omtanke og skabertrang med i rygsækken på deres videre færd.

Sådan er dét Faaborg-Midtfyn, vi ønsker at skabe sammen. Her trives mangfoldigheden. Her vil vi udnytte de teknologiske muligheder og gøre det nemmere at leve og arbejde på landet. Her vil nye virksomheder spire og blive til bæredygtige hverv. Her vil vores hverdag være beriget af naturen, kulturen og vores gode, lokale råvarer. Det vil give os noget at leve af og noget at leve for. Her vil vi være bundet sammen på kryds og tværs i moderne netværk og traditionelle foreninger, hvor vi gør det selv, og vi gør det sammen. Her folder det gode liv sig ud, når vi sammen skaber det bedst